Kursiyerler Terzioğlu Konağı’nda buluştu

Hattat Müzehhibesi Fatmagül Saklavcı tarafından icra edilen “Geleneksel El Sanatları Kursiyer Buluşması" gerçekleştirildi.

10.12.2019 16:19:00 3072 0
  Kursiyerler Terzioğlu Konağı’nda buluştu

Sivas Terzioğlu Konağı’nda icra edilen tanışma ve kaynaşma buluşmasında eğitimin ehemmiyetine dair ufuk açıcı sohbetler yapıldı.

Programa Arapça Konuşma Kulübü Akademik Danışmanı Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Öğr. Üyesi Dr. Mustafa Kayapınar, hafızlık hocası Hümeyra Kayapınar, Arapça Konuşma Kulübü, Eğitim Fakültesi ve Birlik Vakfındaki hüsn-i hat, tezhip, kat’ı sanatı öğrencileri ile Arapça kulübü yönetimi ve üyeleri katıldı.

Programda 5 yıllık süre zarfından yapılan çalışmaları değerlendiren Fatmagül Saklavcı, geleneksel el sanatlarının önemine dikkat çekti.

Hattat Müzehhibesi Saklavcı, “Arapça Konuşma Kulübü kapsamında 5 yıl önce başlayan hüsn-i hat ve tezhip kurslarında onlarca öğrenci yetiştirdik. Kursiyerlerimizin eserlerinden oluşan sergiler açtık. Anadolu'daki sanatçılarımız zaman olarak daha çok vakit ayırabildikleri için yaklaşık 3-4 senede bu sanatı icra edebilecek bir seviyeye geliyor. İstanbul'da hattat sanatını icra etmek isteyen vatandaşlarımız vakit sıkıntısı çektiğinden bu süre daha da uzayabiliyor" diye konuştu.

Eserlerin zorluğundan ve ince işçiliğinden dolayı fiyat biçmenin zor olduğunu söyleyen Saklavcı, "Bunlar el emeği göz nuru eserler. Bunlara fiyat biçmek işimizin en zor kısmı ama bir fiyat biçmemiz gerektiği için fiyatlandırıyoruz” dedi.

Arapça Konuşma Kulübü Akademik Danışmanı Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Öğr. Üyesi Dr. Mustafa Kayapınar ise bugün mütevazi bir görünüm sergileyen geleneksel sanat çalışmalarının bir süre sonra çok farklı boyutlara ulaşacağını belirterek “Geleneksel sanatlara gönül veren öğrencilerin gelecekte bunun akademik boyutlarını düşünerek plan yapmalarını tavsiyesiyle ederim” ifadelerini kullandı.

Öte yandan programda; ‘insanlık için iyilik meşgalesi’ sloganıyla zaman ve mekanın gençlere yüklemiş olduğu sorumlulukların bilinciyle, duyarlılık, kardeşlik, takva, iyilik, paylaşma ve dayanışma duygularını sürdürmeyi ve yarına taşımayı hedefleyerek çalışmalar yapan bir topluluk olan Cumhuriyet Üniversitesi "A.D.E.M." Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet Öğrenci Topluluğu ve Antikalar okuma grubunun tanıtımı yapılarak öğrencilerin faaliyetlere katılmaları için teşvikte bulunuldu.

 

Yorumlar (0)

ŞEYH ŞAMİL SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

BG Grup Başkanı Özçoban: Cumhuriyet, Modern Türkiye’nin Mayasını Oluşturmuştur

KGK: Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacak

Özdemir'den kutlama mesajı

A. Necip Günaydın’ın Cumhuriyet Bayramı Mesajı

TEMELSİZ DUVAR CADDEDE KAYMAYA NEDEN OLDU.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ’NDE FİLİSTİN FARKINDALIĞI PROJESİ

Bıyıkoğlu Dünya Şampiyonu Oldu.

Çevgan, Anadolu'da yüzlerce yıl sonra yeniden oynanmaya Sivas'ta başlamıştı.

(VİDEOLU HABER) HAFTA SONU 3 YENİ PARK HİZMETE AÇILDI…

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Ekim Ayı Meclis Toplantısı yapıldı

Ortak kullanım için protokol imzalandı

  • Perşembe 13.1 ° / 2.8 ° Güneşli
  • Cuma 16.3 ° / 4.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 5 ° false

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
10.KOCAELİSPOR 10 3 5 2 -4 11
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 10 2 4 4 2 10
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4