50 yıldır leyleklerle komşuluk yapıyorlar

Sivas kent merkezinde bulunan Evci apartmanının yapımının tamamlanması ile çatı kısmına yuva yapan leylekler, şehir ortamına rağmen 50 yıldır geleneği sürdürerek aynı yuvaya göç ediyor.

GÜNDEM 4.08.2019 19:59:00 1298 0
50 yıldır leyleklerle komşuluk yapıyorlar

Sivas kent merkezi Kadı Burhanettin Mahallesi'nde bulunan Evci apartmanının inşaatının tamamlanması ile birlikte leylekler aynı yıl çatı kısmını yuva yapmak için tercih eti. Yapımı 1968 yılında tamamlanan apartmanın çatısını tercih eden leyleklerin yavruları şehir kalabalığı ve gürültüsüne rağmen 50 yıl boyunca her yıl önceki kuşakların geleneğini sürdürüp aynı yuvaya göç etti. Direkler yerine şehir merkezinde bir binanın çatısını tercih eden leylekleri gören vatandaşlar ise kalabalık şehir ortamında leylek görmenin şaşkınlığını yaşıyor. Leyleklerin şu anki yuvalarını kurdukları baca ise leyleklerin zarar görmemeleri için kullanıma kapatıldı. 
Aralıksız olarak 50 yıldır leyleklerin geldiğini belirten Evci apartmanının sahibi Salim Evci, apartmana leylekler ile birlikte taşındıklarını söyledi. Evci, “Ben binayı 1968 yılında yaptırdıktan 1 yıl sonra leylekler geldiler. Bacaya yuvalarını yaptılar, ondan sonra her sene geliyorlar. Yuvalarına 50 yıldır geliyorlar. Buranın müdavimi olan 2 leylek geliyor, giderken de 5 tane gidiyorlar. Geçen yıl yine 5 tanelerdi, 3 tane yavruları dumandan zehirlendi öldüler. Bacada bulduk leylekleri. Banyo sobası kullanan kiracının bacasını iptal ettim. Bacayı iptal ettikten sonra da bu sene rahatlar. Biz misafirlerimizden memnunuz onları ev hayvanları gibi koruyoruz. Geliyorlar seyrediyorlar. Leyleği gördük diyorlar. O baca artık onların yerli artık onlar. Binayı yaptırdığımızdan beri misafirlerimiz" dedi. 

Yorumlar (0)

Haksever, çalışmaları anlattı

Sivas'ta "Madde Bağımlılığı ile Mücadele" semineri düzenlendi

Buruciye BİLSEM'de yıl sonu etkinliği

STSO ailesi kan bağışladı

Sağlıklı yaşam için pedal çevirdiler

Başkan Uzun, doğduğu köyde düzenlenen festivale katıldı

“Kan Ver, Hayat Kurtar” Kampanyasına STSO’dan Destek

SİVAS’IN BİLİNMEYENLERİNE YOLCULUK BAŞLIYOR

Sivas TSO Haziran Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Tokgöz'den “Özgür Gazze” mitingine davet

STSO meclisi toplandı

SİVAS VALİSİ: 2025 YILINDA KENE VAKALARINDA AZALIŞ SÖZ KONUSU

  • Pazartesi 19.2 ° / 5.5 ° Güneşli