“100 Üretim ve İstihdam Kapısı” Projesi Kapsamında Gebze ile Protokol İmzalandı

Vali Salih Ayhan başkanlığındaki Sivas heyeti, Kocaeli - Gebze Organize Sanayi Bölgelerinde faaliyet gösteren, ülke ekonomimize katkılar sunan ve önemli marka değerleri üreten Sivaslı sanayici ve iş insanlarıyla buluştu.

GÜNDEM 18.01.2020 08:02:00 3547 0

“100 Üretim ve İstihdam Kapısı” Projesi Kapsamında Gebze ile Protokol İmzalandı

Kocaeli Gebze Güzeller OSB'de Sivaslı sanayici iş insanları ve Sivas il protokolünden oluşan heyetin katılımlarıyla Cumhuriyetimizin 100. Yılına Doğru “100 Üretim ve İstihdam Kapısı” projesi kapsamında Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi ile Sivas Organize Sanayi Bölgesi arasında Kardeş Organize Sanayi Bölgesi Protokol İmza Töreni düzenlendi.

Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleşen törene; Sivas Valisi Salih Ayhan, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ahmet Alim, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Sivas 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Emre Torun, Sivas Demirağ Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mustafa Beştepe, Gebze Güzeller Organize Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan, Bölge Müdürü Edip Saatçioğlu ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

“Cumhuriyetin 100. Yılında Sivas’ı Her Alanda Üreten Bir Şehir Yapmak İstiyoruz”

Sıcak ve samimi havada gerçekleşen protokol töreninde konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve beraberindekilere teşekkür ederek, “Kendimizi burada Sivas’ta gibi hissettik. Sivaslıların çok büyük bir beşeri sermayesi, gücü ve potansiyeli var.  Ayrıca doğduğu topraklara karşıda çok büyük bir muhabbetleri var. Hem kamu görevinde hem de iş dünyasında büyük bir saygınlıkları var. Sivas’a yatırım ve hayırseverlik yapan, Sivas’a muhabbeti devam eden hemşerilerimize 3 gün boyunca bir ziyaret düzenliyoruz. Çok güzel ve anlamlı bir iş yaptığımızı buradan ifade etmek istiyorum. İlk durağımız burası oldu ve burada gördük ki güzel bir iş yapmışız. Kardeş Organize Sanayi Bölgesi protokolü yaparak eğitim, teknik destek, birliktelik konularında dayanışma yapmış olduk. Sivas’ı Cumhuriyet’in 100. yılında üreten bir şehir yapmak istiyoruz. Sanayi bölgesi Gebze’deki iş insanlarımızı da Sivas’a bekliyor, özellikle yeni oluşturduğumuz Demirağ Organize Sanayi Bölgemize yatırım yapmalarını arzuluyoruz. Buranın hem potansiyelinden, hem işverenlerinden, hem teknik ve eğitim alanlarından faydalanmış olacağız. Protokolümüz, her iki ilimize ve organize sanayi bölgelerimize hayırlı olsun.” dedi.

“Sivas, Çalışkanlığı ile Ön Plana Çıkan Bir İlimiz”

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ise Sivas heyetini misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kocaeli Türkiye’de sanayinin öne çıktığı illerden birisidir. Burada önemli bir tecrübe oluştu. Organize Sanayi Bölgeleri arasındaki kardeş organize sanayi bölgesi protokolü de bu tecrübenin paylaşılması konusunda oldukça önemli bir katkı sağlayacaktır. Kocaeli; Türkiye’nin her bölgesinden insanların huzur içerisinde yaşadığı ülke ekonomisine katkı sağladığı bir kenttir. Sivas da Türkiye’nin her bölgesinden insanların bulunduğu ve çalışkanlıklarıyla ülke ekonomisine katkı sunan illerimizden biridir. Bu anlamda bu ikili ilişki bu kardeş protokolle daha iyi bir noktaya taşınmış olacaktır” ifadelerini kullandı.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de Sivas için el birliği ile hareket ettiklerini ifade ederek, “Ortak akıl ile güç birliği yaparak her anlamda bütüncül bir yönetim refleksi geliştirdik. Sizlerin de sılaya vereceği güç ile Sivas’ın potansiyelini çok iyi değerlendirebiliriz. OSB’lerimizin ortaklaşa gerçekleştireceği hamlelerle önemli bir ivme kazanacağımızı düşünüyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Sivas Valisi Salih Ayhan ve protokol üyeleri hayırlı olsun dilekleriyle ‘Kardeş Organize Sanayi Bölgesi Protokolü’nü imzaladılar.

Sivaslı İş İnsanı Kemal Genç İlimize 16 Derslikli Okul Yaptıracak

Kardeş Organize Sanayi Bölgesi Protokolü Töreninin ardından Sivaslı hayırsever iş insanı Kemal Genç de ilimize okul yaptırma kararı aldı. Bu kapsamda, Sivas merkeze 16 derslikli okul yaptırmak isteyen iş insanı Kemal Genç ile Sivas Valisi Salih Ayhan arasında protokol imzalandı. Vali Ayhan, eğitime olan desteği nedeniyle Genç'e teşekkür ederek iş hayatında başarılar diledi.

Vali Ayhan’dan Sivas’a Yatırım Çağrısı

Vali Salih Ayhan ve beraberindeki Sivas heyeti imzalanan protokollerin ardından Kocaeli-Gebze Organize Sanayi Bölgelerinde faaliyet gösteren, Sivaslı iş insanlarına ait; Üntel Kabloları, Atlas Dış Ticaret, Uzay Mutfak ve Kimpaş AŞ fabrikalarını da ziyaret ederek üretimle ilgili yetkililerden bilgi aldı. Ziyarette; Sivas’taki organize sanayi bölgeleri hakkında bilgi veren Vali Salih Ayhan, yatırımcıları memleketleri Sivas’a davet ederek; Sivas Belediyesi, STSO ve paydaş kurumların katkıları ile Cumhuriyet’in 100. yılında 100 Üretim ve İstihdam Kapısı projelerinin bulunduğunu belirtip, doğup büyüdükleri topraklara yatırım yapma çağrısında bulundu.

Sivaslıların Devasa Fabrikasına Ziyaret

Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve beraberindekiler, Gebze OSB’de faaliyet gösteren, Sivaslı iş insanlarının 7500 kişiye istihdam sağladığı ve dünyanın birçok ülkesine lojistik taşımacılık yapan Ekol Lojistik ve Kümsan Vinç Sistemlerini ziyaret etti. Firma sahiplerine hayırlı ve bol kazanç dileyen Vali Ayhan, Sivas’ın da bu pastadan pay alması gerektiğine işaret ederek, Demirağ OSB’nin raylı sistemlerle olan bağlantısına vurgu yapıp, firma sahiplerinin tecrübelerini Sivas’a da aktarmasını istedi.

 

Yorumlar (0)

Sivaslılar, türküye doydu

Destici'den Uzun'a teşekkür

Kupayı, Şimşek çiftinden aldılar

Sivas Belediyesinden Unutulmaz Ozan İçin Muhteşem Müze

Sivas Olgunlaşma Enstitüsü Ankara'da düzenlenen festivale damga vurdu

252 KONUT VE 53 DÜKKANLIK DEV PROJE BAŞLADI

Haksever, çalışmaları anlattı

Sivas'ta "Madde Bağımlılığı ile Mücadele" semineri düzenlendi

Buruciye BİLSEM'de yıl sonu etkinliği

STSO ailesi kan bağışladı

Sağlıklı yaşam için pedal çevirdiler

Başkan Uzun, doğduğu köyde düzenlenen festivale katıldı

  • Pazartesi 19.2 ° / 5.5 ° Güneşli
  • Salı 18.6 ° / 5.6 ° false
  • Çarşamba 22.4 ° / 5.6 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2