Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas İl Başkanlığı 39. Olağan İl Kongresi coşku içerisinde gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını Malatya İl Başkanı Barış Yıldız'ın yaptığı kongre sonucu CHP İl Başkanı seçilen Yılmaz Coşkun, "Seçimin sonucunda kazanan ya da kaybeden olmadı. Demokrasi şöleni içerisinde gerçekleştirdiğimiz seçim sonucunda kazanan partimiz oldu" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas İl Başkanlığı 39. Olağan İl Kongresi gerçekleştirildi.
Genel kurula CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, belediye başkanları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililer katıldı.
Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen genel kurulda mevcut İl Başkanı Abdulvahap Gazi Doğan ile eski İl Başkanı Yılmaz Coşkun yarıştı.
Divan Başkanlığını Malatya İl Başkanı Barış Yıldız'ın yaptığı kongreden zaferle çıkan isim Yılmaz Coşkun oldu.
DEGELERİN ÇOĞUNLUĞU "YILMAZ COŞKUN" DEDİ
Coşkun, 295 delegeden 277'sinin oy kullandığı seçimde 159 oy alarak CHP Sivas İl Başkanı seçildi. Doğan 116 oyda kalırken 2 oy ise geçersiz sayıldı.
YILMAZ COŞKUN'U, YÖNETİMİNİ KUTLUYOR, BAŞARILAR DİLİYORUM
Genel kurulun ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, "Partimizin 39. Olağan Sivas İl Kongremizi büyük bir coşku ve dayanışma içinde tamamladık.
Sivas 106 yıl önce olduğu gibi bugün de kararlılığın, inancın ve umudun adıdır. İl Başkanı olarak seçilen Yılmaz Coşkun'u, yönetimini, disiplin kurulu üyelerimizi ve kurultay delegelerimizi kutluyor, başarılar diliyorum.
Görevi devreden önceki İl Başkanımız A.Gazi Doğan'a ve yönetimine verdikleri emek ve katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Kaybeden yok, kazanan CHP'dir, kazanan halkımız ve ülkemizdir! Hep birlikte çalışarak halkımızın ve ülkemizin umudu olan partimizi iktidara taşıyacağız" dedi.
KAZANAN YA DA KAYBEDEN OLMADI
Seçimin ardından CHP İl Başkanı Yılmaz Coşkun, "İl Başkanlığı seçimimizi tamamladık. Seçimin sonucunda kazanan ya da kaybeden olmadı. Demokrasi şöleni içerisinde gerçekleştirdiğimiz seçim sonucunda kazanan partimiz oldu" açıklamasında bulundu.